Studeren in de MAKZ

De MAKZ ligt in het hart van Knokke-Heist. De school kent een rijke traditie en bestaat al sinds 1948. Maar vergis u niet! Met haar sterke talentmodules en moderne faciliteiten - zoals een digitaal leerplatform, supersnel internet in alle klassen en smartboards - biedt de MAKZ een onderwijs dat toekomstgericht is.

De leerlingen in de Middenschool en het Atheneum van Knokke-Heist Zwinstede kunnen kiezen uit een waaier aan talenturen. Ben je sportief aangelegd, communicatief sterk, of gefascineerd door multimedia? Heb je een uitgesproken talenknobbel? Wil je je verdiepen in wetenschappen, ondernemen of kusttoerisme? Of ben je eerder artistiek aangelegd?

De MAKZ helpt je om al je talenten te ontdekken en optimaal te ontwikkelen. Elk specifiek talent extra stimuleren vraagt wel om een gerichte en persoonlijke aanpak. Alles begint met een gesprek, waarin we samen kijken welke talenturen bij jou passen.

De uitstekende en ongedwongen schoolsfeer maakt het plaatje compleet. Leren is bij ons ervaren hoe je zelf vorm aan je toekomst kunt geven. Dit zorgt voor leergierigheid en zelfvertrouwen.

Met een geloof in hun eigen talenten, een open geest en veel kennis en vaardigheden stappen de leerlingen van de MAKZ met de juiste attitudes en kritische zin de wereld in. De resultaten van onze oud-leerlingen garanderen succes!

TALENTEN

Bij sommige leerlingen is meteen duidelijk welke talenten zij bezitten, bij anderen is deze zoektocht complexer. De MAKZ is een talentenschool waar de kwaliteiten van elke leerling vroeg worden ontdekt, verkend en verder ontwikkeld. Vraag is voor ons niet hoe intelligent een tiener is, maar over welke intelligenties hij of zij beschikt.

Sommige leerlingen zijn verbaal begaafd. Anderen hebben dan weer een bijzondere aanleg voor logisch-mathematisch denken. Er zijn leerlingen die beschikken over een natuurlijke aanleg voor menselijke relaties, anderen zijn dan weer sportief of digitaal gericht of hebben een talent voor ondernemen. Wij staan garant voor een maximale ontplooiing van al deze talenten. Dit bereiken we door onze leerlingen meer aan te bieden dan het tradionele leerpakket.

 

Wij gaan voor de MAKZ!