VISIE

ONZE VISIE

 

Onze waarden

Internaat MAKZ is een veilige thuishaven waar schoolgaande kinderen en jongeren terecht kunnen tijdens de week. Wij zetten ons als opvoedersteam elke dag met hart en ziel in voor onze internen en vangen hen na schooltijd op in een warme, familiale omgeving.

We bieden hen een vaste, dagelijkse structuur die duidelijkheid, voorspelbaarheid en rust kan brengen. We begeleiden en ondersteunen hen in hun weg naar volwassenheid, zodat ze hun persoonlijkheid en talent ten volle kunnen ontplooien.

We doen dit op een oprecht betrokken manier, in verbondenheid met de internen, hun ouders en hun school. Het spreekt voor zich dat we nauw samenwerken met basisschool de Minimakz en middenschool en atheneum MAKZ, de scholen op de campus. Ook leerlingen van andere scholen uit de regio zijn meer dan welkom. Zo werken wij onder meer samen met basisschool De Zeeparel in Heist, De Passer in Brugge, een buitengewone secundaire school voor leerlingen met autisme, middenschool en atheneum Maerlant in Blankenberge, …

 

ONZE VISIE

 

In de werking van ons internaat zijn studeren enerzijds en leuke, zinvolle tijdsbesteding anderzijds zeer belangrijk.

 

Samen leren: Studiebegeleiding

We verwachten dat onze internen zich ten volle inzetten voor hun studies. Om hun doelen te helpen realiseren, organiseert internaat MAKZ de studiebegeleiding zoveel mogelijk op maat en in overleg met de betrokken scholen.

We creëren een rustige studieomgeving en volgen mee het huiswerk op. De opvoeder staat tijdens de studiemomenten ter beschikking voor vragen of om studieproblemen mee aan te pakken. Ook op het vlak van plannen en organiseren van schoolwerk kunnen we hulp bieden.

 

Samenleven: Vrije tijd

We dragen het naleven van de kinderrechten hoog in het vaandel. Naast het recht op onderwijs, is ook het recht op spel bijzonder belangrijk. We bieden een brede waaier van leuke activiteiten aan, van sport en spel tot kunst en cultuur. Zowel ’s avonds, als op woensdagnamiddag is er bij ons veel te beleven.

 

Samen leren samenleven

In internaat MAKZ is samen leren samenleven onze lijfspreuk. Dit is de slagzin van ons pedagogisch project en de kernopdracht van het GO. Een internaat is de plaats bij uitstek om dit te oefenen. Onze kinderen en jongeren mogen fouten maken, want in elke fout zit een kans om te leren!